top of page

Hvordan sette opp biehuset 

Biehuset burde gi en trygg plass biene kan komme ut av kokongene sine og et tak med tilstrekkelig overheng som beskytter mot regnet. Det er optimalt å henge biehuset på steder der det er en eller annen form for beskyttelse mot regnet, om det er under et eksisterende tak eller et større tre med beskyttende blader. Dette vil øke levetiden på biehuset ditt og bedre beskytte biene dine.

Hvor du skal plassere biehuset

Bier er kaldblodige og trenger varmen fra sola til å starte dagen. Plasser biehuset på en plass der du vet at det vil komme mye sol om morgenen og utover dagen. Jo mer sol jo bedre.

Installer biehuset der du vet at vil henge eller stå stødig. Slike plasser kan være på en stødig vegg, gjerde eller et tre. Mange villbier er små i størrelse og flyr over korte avstander for å sanke nektar og pollen. Plasser derfor biehuset nær der du trenger pollinering.

 

Med tanke på høyde er det viktig at biehuset ikke står på bakken eller for nære bakken. Dette er for å forhindre at biehuset blir fuktig over lenger tid og at uønskede innsekter som maur kan skade biene. Plasser derfor biehuset ca. i hodehøyde sånn at du enkelt kan se hva som foregår i biehuset. Skal du henge opp biehuset i et tre eller lignende er det lurt å se om det går maur på treet, ettersom maurene kan være skadelig for biene dine.

Vent og se på at biene flyr!

Når du har hengt opp biehuset og plassert redehullene inni er det bare å lene seg tilbake og ønske potensielle gjester velkommen med mange blomster, frukttrær og busker.

bottom of page